• Română
  • Polski

15 ani de la prima apariţie a revistei POLONUS

0

Polonus, publicaţia lunară a Uniunii Polonezilor din România, a împlinit, în anul 2006, 15 ani de la apariţie. În ziua de 17 noiembrie, au venit colaboratori şi simpatizanţi pentru ca să sărbătorească aniversarea publicaţiei. La întâlnire au venit şi doamna consul Anna Zalewska, preşedintele Uniunii Polonezilor din România Ghervazen Longher, oaspeţi din România şi Ucraina – preşedintele Societăţii „Adam Mickiewicz” din regiunea Cernăuţi – Władysław Strutyński, redactorul publicaţiei „Jutrzenka” din Moldova – Helena Usowa, dar şi din Polonia – directorul Festivalului „Întâlniri Bucovinene” – Zbigniew Kowalski precum şi Krzysztof Nowak şi Eugeniusz Kłosek, care popularizează Bucovina prin lucrările lor şi prin preocupările lor ştiinţifice.
Colaboratorilor le-au fost înmânate diplome şi le-au fost aduse mulţumiri pentru munca şi eforturile depuse în realizarea publicaţiei. Oaspeţii sosiţi la aniversarea a 15 ani de la apariţia publicaţiei „Polonus” au înmânat redactorului şef Stanislava Iachimovschi scrisori de felicitare.
În cea de a doua parte a festivităţii, s-a făcut bilanţul muncii redacţiei, s-a discutat despre modul cum poate fi lărgită tematica textelor publicate, ce trebuie făcut pentru ca „Polonus” să evolueze neîncetat şi să ajungă la un cât mai mare număr de cititori.
Redactorul şef Stanislava Iachimovschi a evocat pe Janina Radu şi Teresa Maiorescu, din a căror iniţiativă a apărut publicaţia precum şi persoanele care au lucrat în redacţie, a cărei componenţă s-a schimbat de-a lungul anilor. La succesul publicaţiei „Polonus” contribuie, totuşi, mulţi oameni, adeseori fără a fi direct legaţi de redacţie. Printre ei sunt, de ex., Irma Bădina care se ocupă de colportajul publicaţiei în Bucureşti şi se îngrijeşte ca ea să ajungă la timp la fiecare cititor sau familia Meţec: Maria, Cazimir şi Iulian care, adeseori, îşi dedică timpul lor liber „Polonus-ului”. Şi mulţi alţii, fără de care e greu să-ţi imaginezi munca eficientă a redacţiei.
Festivităţile celei de a 15-a aniversări de existenţă a publicaţiei „Polonus” s-au încheiat cu o recepţie, onorată de evoluţia ansamblului „Ciprian Porumbescu”, vecin cu Uniunea Polonezilor din România.

Share.