• Română
  • Polski

Festivalul Jocului, Bucuriei și Prieteniei

0

În perioada 25-27 ianuarie 2019, ansamblul muntenilor polonezi „Sołonczanka” din Solonețu Nou a participat la Festivalul Jocului, Bucuriei și Prieteniei în Salina Praid, reprezentând Uniunea Polonezilor din România.

În contextul sărbătoririi zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române, au fost prezente la acest festival ansamblurile folclorice aparținând tuturor etniilor din România din: Banat, Crișana, Moldova, Maramureș, Bucovina, Oltenia și Dobrogea. Scopul acestui festival a fost promovarea multiculturalismului, prieteniei și a bunei conviețuiri.

Festivalul a început cu reunirea tuturor participanților îmbrăcați în costume populare în parcul central al comunei Praid, în prezența organizatorilor și a primarului comunei. În ciuda vremii nefavorabile, ansamblurile participante s-au deplasat la paradă acompaniați de „Fanfara din Praid” la Salina Praid, unde au coborât în baza de agrement din subteranul acesteia.

Pe scena din salină a avut loc deschiderea festivalului de către domnul Seprodi Zoltan, directorul general al Societății Naționale a Sării S.A. care a adresat tuturor participanților un mesaj de bun venit. Apoi, fiecare ansamblu a susținut un scurt moment artistic. Ansamblul „Sołonczanka” a susținut un program artistic alcătuit din câteva dansuri tradiționale ale muntenilor polonezi.

Timp de două zile copiii au petrecut în salină relaxându-se și beneficiind de gratuitatea tuturor jocurilor distractive: parc de aventură, jocuri gonflabile, tobogane, trambuline și tiroliene. Așadar, Salina Praid a fost transformată în „Orașul copiilor”, un loc al jocului, bucuriei și prieteniei.

Pe această cale dorim să-i mulțumim directorului salinei, Seprodi Zoltan, precum și organizatorilor pentru invitație.

Ana Zielonka

Share.

Informujemy, iż Fundacja „Pomoc Polakom na Wschodzie” rozpoczyna realizację II etapu „Programu stypendialnego PLus – AKTYWNY STUDENT” adresowanego do osób polskiego pochodzenia studiujących za granicą.

Niniejszym, Fundacja rozpoczyna nabór wniosków stypendialnych na semestr jesienny roku akademickiego 2019/2020, który będzie trwał od 28 sierpnia do 15 październ ika 2019 r.

https://pol.org.pl/zloz-wniosek-o-stypendium/