• Română
  • Polski

Cacica

0

Cacica – comuna în care, în anul 1791, au fost aduse primele familii de polonezi din împrejurimile localitatii Bochnia pentru a munci în mina de sare.

Cândva, o localitate polono—germana, astazi este locuita de polonezi, români si ucraineni. Este numita „Bucovina în tableta” din cauza multietnicitatii si multiconfesionalitatii. În Cacica, pe lânga basilica minor catolica de peste 100 de ani – centru al cultului marian, construita de misionarii din Cracovia, consacrata în anul 1905, se gasesc: biserica grecocatolica ucraineana si ortodoxa româna. Asociatia Polonezilor este reunita în jurul Casei Polone care are 16 locuri pentru turisti. La Scoala Generala din localitate, limba polona este predata, de 13 ani, de catre profesori din Polonia. Presedinte al Asociatiei Polonezilor din Cacica este Cristina Cehaniuc.

Share.

Informujemy, iż Fundacja „Pomoc Polakom na Wschodzie” rozpoczyna realizację II etapu „Programu stypendialnego PLus – AKTYWNY STUDENT” adresowanego do osób polskiego pochodzenia studiujących za granicą.

Niniejszym, Fundacja rozpoczyna nabór wniosków stypendialnych na semestr jesienny roku akademickiego 2019/2020, który będzie trwał od 28 sierpnia do 15 październ ika 2019 r.

https://pol.org.pl/zloz-wniosek-o-stypendium/