• Română
  • Polski

Turneul de fotbal

0

Fotbalul este despre oameni, despre comunitate și cel mai important, despre unitate. Nu degeaba se afirmă că acesta a devenit în ultimii ani mai mult decât un sport.

Ca în fiecare an, la inițiativa Uniunii Polonezilor din România copiii din localitățile din Bucovina unde trăiesc etnici polonezi (Poiana Micului, Solonețu Nou, Pleșa, Moara, Cacica, Suceava) s-au organizat în echipe și astfel a avut loc o nouă ediție a Turneului de fotbal, destinat exclusiv copiilor până la 14 ani, pe data de 9 iunie a.c. Și anul acesta au participat peste 80 de copii.

În prezența profesorilor de sport ai școlilor din localitățile mai sus menționate, s-a tras la sorți ordinea de joc și a început competiția. Fiecare meci a fost de 20 de minute, iar după 5 ore de joc s-au desemnat echipele câștigătoare. A fost o zi plină cu soare, o nouă experiență frumoasă și mai ales activă, iar cei mai pregătiți s-au remarcat după cum urmează: locul I – Poiana Micului, locul II – Cacica, locul III –Solonețu Nou, locul IV – Moara, locul V – Suceava.

„Nu e important cine a câștigat, ci faptul că ne-am întâlnit cu toții, am jucat, am petrecut timp frumos împreună, iar la anul ne vom antrena mai mult și vom fi mai buni” – au exclamat copiii. Scopul a fost atins, nu pentru că s-au desemnat câștigătorii, ci pentru că încă o dată am reușit să oferim copiilor ocazia să se reîntâlnească, să aibă noi experiențe și să se bucure de ceea ce îi leagă pentru totdeauna: rădăcinile poloneze.

Mulțumim profesorilor participanți, organizatorilor și îi felicităm încă o dată pe toți jucătorii. De asemenea, dorim să mulțumim Ambasadei Republicii Polone care întotdeauna a fost alături de Uniunea Polonezilor din România în acest gen de activități destinate copiilor și o sprijină cu fondurile Ministerului de Externe ale R.P. dedicate Diasporei poloneze.

Alina Valentina Spaine

Fot. I. M. Budaș

Share.