• Română
  • Polski

Proiectul „Să salvăm de la uitare”

0

În perioada 11-25.10.2015 se va desfășura proiectul „Să salvăm de la uitare” , care va fi cofinanțat din fondurile primite prin Fundația „Semper Polonia” de la Ministerul Afacerilor Externe RP în cadrul concursului pentru realizarea obiectivului „Colaborarea cu Diaspora Poloneză și cu Polonezii din Străinătate în cadrul proiectului „Sprijinirea și mobilizarea tinerilor de origine poloneză”.
Proiectul va fi realizat prin Clubul Semper Polonia și are ca scop păstrarea amintirii înaintașilor noștri, printre altele a victimelor primului și celui de al II-lea război mondial, a militanților de etnie poloneză. Proiectul presupune îngrijirea de morminte a înaintașilor noștri iar perioada premergătoare lunii în care serbăm „Ziua Morților” este un moment perfect pentru a ne exprima recunoștința față de aceștia.
Prin acest proiect dorim să aducem la cunoștință tinerilor despre importanța istoriei, a responsabilității față de neamul și tradițiile poloneze care trebuie transmise generațiilor următoare. În România sunt numeroase locuri unde se odihnesc polonezi și persoane de origine poloneză.
SIGLA NOUA bun logotypMSZ_A_kolor

Share.