• Română
  • Polski

Turneul de fotbal

0

Fotbalul este „sportul sporturilor”, este sportul miraj, care îmbină forța, inteligența, curajul; îndrăzneala și eleganța mișcărilor, cu întrecerea dură dar sublimă, polarizează în jurul său copiii de la cea mai fragedă vârstă, aceștia încearcând să-și imite idolii din arena și care rămân extaziați și fericiți că au reușit să descopere frumusețile jocului de fotbal.

 

Fotbalul este un joc sportiv ce se dispută între două echipe formate din câte 11 jucători, fiecare dintre aceștia cautând să introducă mingea în poarta adversă, lovind-o cu piciorul sau cu orice parte a corpului, în afară de brațe.
Acest joc sportiv constituie unul din fenomenele epocii noastre, și se poate afirma că vorbind de secolul XX, de societatea de azi, istoria va consemna acest sport, iubit de milioane de copii, tineri și adulți.

Uniunea Polonezilor din România împreună cu Ambasada Republicii Polone la București a organizat sâmbătă pe data de 1 Iunie Turneul de fotbal, care s-a desfășurat conform calendarului Clubului Olimpic „Bucovina„.

Sâmbătă, 1 iunie, începând cu orele 10.00, pe terenul de sport din incinta Iuliuss Mall Suceava s-au adunat toate cele 6 echipe ale școlilor din: Solonețu Nou, Cacica, Pleșa, Păltinoasa, Poiana Micului și Moara. Au participat elevii claselor gimnaziale până la vârsta de 15 ani, în format 7+1.

Și cum fiecare meci de fotbal trebuie să respecte regulile acestui sport și cele 9 meciuri a câte 20 de minute repriza s-au jucat conform regulilor internaționale, iar de acest lucru au avut grijă arbitrii, care au avut întreaga autoritate de a pune în aplicare legile jocului.

După cele 9 meciuri de departajare am avut și rezultatele mult așteptate. Pe locul I s-a clasat echipa școlii din Păltinoasa, pe locul al II-lea echipa școlii din Moara, iar pe al III –lea echipa școlii din Poiana Micului. Pe următoarele locuri s-au clasat echipele din Solonețu Nou, Cacica și Pleșa.

Deputatul Ghervazen Longher a înmânat cupele, diplomele, mingile și câte un echipament complet fiecarei echipe participante, apreciind calitatea jocului și felicitând elevii cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Internatională a Copilului. La final deputatul a mulțumit Iuliuss Mall Suceava pentru sponsorizarea oferită, asigurând masa tuturor participanților.

 

 

 

Share.