• Română
  • Polski

Vine, Vine Moș Crăciun

0

Nașterea Domnului este una dintre cele mai mari și frumoase sărbători ale creştinătăţii, dar şi un bun prilej de a reuni familiile lângă bradul împodobit, sub care copiii, dar și adulții, se vor bucura de cadourile Moşului. Această perioadă ne aduce tuturor în suflet emoţie şi bucurie.

A devenit o tradiție ca în preajma sărbătorilor de iarnă Uniunea Polonezilor din România, prin președintele său, deputatul Ghervazen Longher să devină ajutorul lui Moș Crăciun. Astfel, în fiecare an se organizează acțiunea „Vine, vine Moș Crăciun” acțiune prin care copiii comunității poloneze din Bucovina și vârstnicii primesc daruri.

Pentru că preșcolarii și elevii din comunitatea poloneză din Bucovina au fost foarte cuminți în acest an, Moș Crăciun a venit mai devreme și a lăsat la Uniunea Polonezilor din România cadouri pentru ei. Cadourile moșului au ajuns la preșcolarii și elevii din Solonețu Nou, Poiana Micului, Pleșa, Păltinoasa, Moara, Cacica, Pârteștii de Sus, Racova, Baineț și Vicșani, dar și la copiii polonezi din Suceava, Gura Humorului, Siret și Rădăuți.

Pentru a demonstra că au fost cuminți și că merită cadourile din partea moșului, copiii au pregătit serbări frumoase de Crăciun.

Aproximativ două mii de cadouri au ajuns în localitățile în care trăiesc etnicii polonezi din întreaga Bucovină.

Îi mulțumim sponsorului nostru S.C. Maspex Romania pentru sprijinul pe care ni-l acordă an de an și face ca Moș Crăciun să fie mai bogat și mai gustos pentru toți cei care se bucură de cadourile lui.

Ștefania Carmen Dorosceac

Fot. Ștefania Carmen Dorosceac, Ierzynka Michalina Budaș

Share.