• Română
  • Polski

Vine, vine Moș Crăciun

0

Pentru că preșcolarii și elevii din comunitatea poloneză din Bucovina au fost foarte cuminți, Moș Crăciun a venit mai devreme și a lăsat la Uniunea Polonezilor din România cadouri pentru ei. Cadourile Moșului au ajuns la preșcolarii și elevii din Solonețu Nou, Poiana Micului, Pleșa, Moara, Cacica, Pârteștii de Sus, Racova și Vicșani, dar și la copiii polonezi din Suceava, Gura Humorului, Siret și Rădăuți.

Pentru a-l răsplăti pe Moș Crăciun, în zilele de 17-19 decembrie 2019 elevii și preșcolarii din Poiana Micului, Solonețu Nou, Cacica, Pârteștii de Sus și Siret au avut serbările de Crăciun, unde au prezentat un moment artistic cu colinde și poezii dedicate sărbătorii Crăciunului, spectacol la care au participat părinții și oamenii în vârstă din comunitate. Prezent la serbările școlare din Siret, Poiana Micului, Solonețu Nou și Cacica, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, s-a bucurat de spectacolele prezentate și le-a transmis tuturor copiilor, părinților, bunicilor, profesorilor și tuturor membrilor din comunitatea poloneză un Crăciun Fericit alături de familiile lor și un Moș Crăciun cât mai bogat.

Acțiunea „Vine, Vine Moș Crăciun” a fost realizată datorită fondurilor Senatului R.P. obținute prin Asociația „Wspólnota Polska”, precum și sponsorizării firmei S.C. Tymbark Maspex România.

Dorim să mulțumim sponsorilor noștri, pentru că Moș Crăciun a fost mai bogat și mai gustos pentru toți cei care se bucură de cadourile lui.

Ierzynka Michalina Budaș

Share.