• Română
  • Polski

Concertul ansamblului AJAGORE

0

 

Formatia AJAGORE

Formatia AJAGORE

Concertul ansamblului AJAGORE va avea loc in Sala Dom Polski 15 septembrie, orele 20,00, Intrarea liberă.

Concertul este organizat de Uniunea Polonezilor din România in colaborare cu Centrul Cultura Bucovina.

Formaţia AJAGORE din Tczew a luat fiinţă la sfârşitul secolului trecut. Prima etapă a activităţii ei a fost încununată de înregistrarea discului intitulat, pur şi simplu, „AJAGORE”.

Discul cuprindea douăsprezece cântece şi melodii populare din diferite regiuni ale Poloniei. În anii 1999-2002 ansamblul a dat un mare număr de concerte (aşa cum spun muzicanţii – cine mai ţine minte) şi a apărut la câteva festivaluri folk.

În anul 2002, ansamblul şi-a încetat activitatea. După numeroase furtuni, AJAGORE a renăscut din cenuşă asemenea păsării Phoenix într-o zi de iarnă A.D. 2006 AJAGORE compusă din:

 

Sławomir Kornas – bas, solo
Michał Szczeblewski – percuţie
Maciej Kortas – chitară
Irek Wojtczak – saxofon

Ca urmare a faptului că ei cântă împreună şi a experienţei câştigate în alte evenimente muzicale s-a format o nouă imagine a ansamblului. Astăzi, muzicanţii fac apel în continuare la muzica populară înţeleasă în sens larg, dar mai frecvent şi cu mai multă îndrăzneală se aud ambiţiile şi dorinţele autorilor.

Discul „Visuri de iarnă”, înregistrat în martie 2008, a atras peste douăzeci de cunoscuţi muzicieni polonezi. Premiera naţională a discului a avut loc în ziua de 13 iunie 2009. el este format din textele lui Roman Landowski – creator regional din Tczew – pentru muzica ansamblului AJAGORE.

Share.