• Română
  • Polski

Cupa Interetnică Bucovina

0

Cupa Interetnică Bucovina

Cupa Interetnică Bucovina a devenit deja o tradiție în rândul etniilor din județul Suceava, din România, dar și de peste hotare, competiția ajungând în acest an la cea de-a 10-a ediție. Întrecerile din cadrul Cupei Interetnice au avut loc în perioada 24-26 mai, în municipiul Suceava, iar la acest eveniment internațional au participat atât tineri din rândul etniilor din Bucovina și din țară, reprezentanți ai presei şi administraţiei din Ucraina (Regiunea Cernăuţi și Republica Moldova) dar şi membrii ai ONG-urilor din judeţul Suceava. În cadrul acțiunii au avut loc diferite concursuri între membri etniilor la fotbal, tenis de masă, badminton, tir cu arcul, kin-ball, boccia.

Cupa Interetnică Bucovina

Uniunea Polonezilor din România a fost reprezentată de 12 tineri: Budaș Jerzynka, Petroschi Ana – Ioana, Valasciuc Ana – Mariana, Drosceac Renata Gertruda, Cohut Agniesca, Zielonka Cristian, Piotrovschi Boleslav Cazimir, Ostroski Victor – Georgius, Șporneac Vicențiu, Vamsidel Reymond, Longher Ștefan și Longher Alecsandru. Ei au fost însoțiți de profesorii Cehaniuc Robert și Ignătescu Iulian.

 

Cupa Interetnică Bucovina

Cel mai bun rezultat l-au obținut fetele noastre la kin-ball unde au ocupat locul I, iar băieții locul al IV- lea la fotbal.

 

Cupa Interetnică Bucovina


Cupa Interetnică Bucovina

După amiază între orele 17.30 – 20.30 la Pub Del Iri Suceava a avut loc prezentarea obiceiurilor şi tradiţiilor invitaţilor (dansuri populare, cântece în limba minorităţilor). Membrii ansamblului ”Solonczanka” au prezentat cântece și dansuri tradiționale ale muntenilor polonezi.

Credem că manifestările din cadrul Cupei Interetnice Bucovina dovedesc că Bucovina este ”o Europă în miniatură” în care trăiesc de veacuri, în armonie și toleranță, diferite minorități naționale care și-au păstrat identitatea națională.

 

 

0%
Share.