• Română
  • Polski

În numele polonezilor din Bucovina românească

0

Dragi indoliați Compatrioți bucovinieni!

Cu profundă jale am primit vestea morții slujitorului Domnului-preotul Michał Zielonka.

„Să ne grăbim să iubim oamenii, atât de repede pleacă…”. Poezia pr. Jan Twardowski ne îndeamnă să  reflectăm asupra vieții și a morții –  asupra trecerii.

Preotul Michał, timp de mai mulți ani, a fost părintele spiritual al bucovinenilor și al muntenilor Czadca care, după al II-lea război mondial, s-au așezat în Polonia, pe terenurile redobândite. Totuși niciodată nu a uitat că este bucovinean.

Tocmai a trecut un an de la festivitățiile prilejuite de la împlinirea a 25 de ani de preoție a regretatului pr. Michał Zielonka și un an de la consacrarea bisericii din Zawada, care a fost visul si scopul vieții sale.

 

 

În cei 25 de ani de slujire pastorală compatriotul nostru și-a îndeplinit în mod exemplar chemarea sa și a fost un excelent gospodar, care a înțeles spiritul muntenesc al enoriașilor săi, fiind capabil să mobilizeze credincioșii în realizarea proiectelor sale.

Preotul Michał Zielonka a trecut înainte de vreme în veșnicie. Plecarea lui la Casa Domnului a cufundat în tristețe polonezii care traiesc în Bucovina, în mod deosebit pe cei din Solonețu Nou de unde se trăgeau părinții lui.

Preotul Michał va rămâne in amintirea noastră ca un preot dedicat vocației sale, dar și ca un om cu o inimă mare, apropiat de credincioșii săi.

Cine l-a cunoscut – l-a iubit, Cine l-a iubit – îl plânge.

Share.