• Română
  • Polski

Informare

0

În zilele de 27 – 28 aprilie Președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher împreună cu PS. Petru Gherghel – Episcop de Iași și Părintele Romuald Bulai – Rector al sanctuarului marian cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” de la Cacica, au fost invitati de către Josef Kowalczyk – Arhiepiscop Metropolit al orașului Gniezno și Primat al Poloniei.

Biserica din Gniezno l-a sărbătorit pe Sf. Wojciech, Episcop și Martir, Patron al Poloniei. Sfânta Liturghie a avut loc la Piața Sf. Woiciech în data de 28 aprilie, începând cu orele 10.00, fiind oficiată de Pr. Kardinal Dominik Duda OP, Arhiepiscop Metropolit de Praga, Primatul Cehiei, iar predica a fost rostită de Arhiepiscopul Wiktor Skworc, Mitropolitul orașului Katowice.

Manifestările în cinstea Sf. Wojciech au început, în mod tradițional, sâmbătă seara, 27 apărilie a.c. la orele 19.30 cu rugăciuni în Catedrală urmate de o procesiune cu relicvele Sf. Wojciech pe străzile orașului Gniezno. Duminică, 28 aprilie, la orele 9.30 au avut loc o procesiune solemnă în care relicvele Sf. Wojciech au fost duse în Piața Sf. Wojciech.

La sfârșitul celebrărilor Nunțiul Apostolic din Polonia Pr. Arhiepiscop Celestino Migliore a inmânat misionarilor crucile misionare.

 

Share.