• Română
  • Polski

MULȚUMIRI

0

În numele Uniunii Polonezilor din România doresc să mulțumesc din suflet tuturor participanților din Polonia, România și Ucraina la cea de-a XXI-a ediție a Zilelor Culturii Polone.

Mulțumesc pentru prezență oaspeților oficiali din Polonia: reprezentantei Ministerului Afacerilor Externe ale R.P., ministru consilier Iwona Frączek de la Departamentul de Colaborare cu Diaspora Poloneză și Polonezii din Străinătate, delegației Consiliului Voievodatului Podkarpacie în frunte cu mareșalul Władysław Ortyl, delegației Primăriei orașului Zakopane în frunte cu primarul Leszek Dorula, delegației Starostelui districtului Rybnik, în frunte cu vicestarostele Marek Profaska, militarilor schimbului V al Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova în frunte cu comandantul mr. Jacek Ćwięka. Pentru prezența la Zilele Culturii Polone le mulțumesc compatrioților noștri din Bucovina de Nord: de la Societatea de Cultură Polonă „Adam Mickiewicz” din Cernăuți, în frunte cu președintele Władysław Strutyński, precum și celor din Pătrăuții de Jos în frunte cu Maria Malicka – coordonatoarea ansamblului „Wianeczek”.

Pentru bunele relații și sprijin, cuvinte de mulțumire adresez și autorităților locale autodministrative, mulțumind pentru prezență prefectului județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, președintelui Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur și vicepreședintelui Marian Gheorghe Niță, viceprimarului municipiului Suceava Lucian Harșovischi, precum și primarului comunei Cacica, Petru Tudosi. De asemenea, mulțumesc pentru prezență secretarului de stat Amet Aledin de la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Organizarea Zilelor Culturii Polone a fost cofinanțată de către Asociația „Wspólnota Polska” din fondurile obținute de la Cancelaria Senatului R.P. Sincere mulțumiri adresez prin prezenta președintelui Asociației „Wspólnota Polska” Dariusz Bonisławski. Zilele Culturii Polone au fost sprijinite financiar ;i de c[tre Institutul Polonez din București al cărui director este Agnieszka Skieterska și pe această cale îi mulțumesc din suflet pentru sprijin și colaborarea de mulți ani. Pentru buna colaborare, nu doar în cadrul Zilelor Culturii Polone, mulțumesc și Ambasadei R.P. la București în frunte cu ES Ambasadorul Marcin Wilczek și Consulatului R.P. la București în frunte cu consulul Andrzej Kalinowski.

Pentru ospitalitate și ajutor mulțumesc conducerii și angajaților Muzeului Bucovinei din Suceava. La fel ca în anii precedenți evenimentul nostru a fost sponsorizat cu produse de firma Maspex România, fapt pentru care îi mulțumim mult.

Mulțumiri îi aduc episcopului auxxiliar de Iași, ES Aurel Percă, mons. Ionuț Ppaul Strejac și capelanului mr. Maciej Śliwy, precum și tuturor preoților care au participat la evenimentele noastre. Și nu în ultimul rând mulțumesc tuturor celor care au ajutat la organizarea ediției din acest an a Sărbătorii Roadelor, pentru crearea unei atmosfere calde și ospitaliere – parohiei și parohului pr. dr. Stanisław Cucharec și Asociației Polonezilor din Solonețu Nou, dar și polonezilor și preoților lor din toate comunitățile poloneze, precum și vecinilor noștri: românii din Pârteștii de Sus, ucrainenii din Cacica și Maidan și germanii din Câmpulung Moldovenesc, care și-au prezentat standurile frumoase. De asemenea, mulțumesc ansamblurilor și artiștilor care au evoluat pe scenă. La succesul sărbătorii roadelor au contribuit și oaspeții noștri din Polonia: Ansamblu Regional de Dansuri „Pogórzanie” din Gorlice cu spectacolul lor și orașul Zakopane cu deosebitul stand promoțional.

Președintele Uniunii Polonezilor din România

Ghervazen Longher

Share.