• Română
  • Polski

Olimpiada Națională de Limba Maternă Polonă

0

În zilele de 27-28 martie a avut loc etapa Națională a Olimpiadei de Limba Maternă Polonă. La olimpiadă au luat parte opt elevi claselor a VII-a și a VIII-a de la școlile generale din Poiana Micului și din Solonețu Nou și opt liceeni de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului și de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava care au trecut de etapa eliminatorie din școlile lor și de etapa județeană, care au avut loc pe 21 februarie la „Colegiul Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

A II-a ediție a olimpiadei naționale a fost organizată de către Direcția Generală a Învățământului în Limbile Minorităților Naționale de pe lângă Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean din Suceava, împreună cu Uniunea Polonezilor din România în colaborare cu Comitetul Central al al Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă din Varșovia. Olimpiada s-a desfășurat la Dom Polski în Suceava. Comisia de examinare a fost condusă de Elvira Codrea de la Direcția Generală a Învățământului în Limbile Minorităților Naționale, reprezentantul Comitetului General al Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă din Varșovia dr. Wojciech Kaliszewski precum și lectorul de limba polonă de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Dariusz Kasprzyk.

Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc la Dom Polski în Suceava în data de 27 martie la ora 10 cu prezentarea școlilor de unde vin participanții, dar și prezentarea realizărilor laureaților ediției de anul trecut.

Cei mai buni dintre participanții la olimpiada națională, elevi de liceu, vor participa în zilele de 14-17 aprilie la Olimpiada internațională de Literatură și Limbă Polonă din Varşovia. Câștigătorii ediției de anul trecut a olimpiadei naționale – Karolina Drozdek şi Bożena Irişec din Poiana Micului s-au prezentat excelent și au câștigat titlul de finaliste.

După probele susținute a venit și momentul mult așteptat și anume anunțarea rezultatelor. Mai jos vă prezentăm rezultatele Olimpiadei Nationale de Limba Polona Materna.

Clasa VII

Locul I – Mariana-Iustyna Drozdek

Locul II – Claudia Maculeac

Locul III – Lucian-Ioan Revai

Mentiune – Carmen-Camelia Coman

Clasa VIII

Locul I – Gabriela Maria Drosceac

Locul II – Monica Gabriela Balac

Locul III – Maria Monica Drosceac

Mentiune – Agnesca Hofman

Clasa X

Locul I – Maria-Antonina Drosceac

Clasa XI

Locul I (premiul de excelenta) – Monica Balac

Locul I – Benadeta Balac

Locul II – Agnesca Revai, Miroslava Drozdek

Locul III – Mariana Kozminciuc

Clasa XII

Locul I – Lucica Cozminciuc

Locul II – Agata Petrovschi

La Olimpiada de Limba si Literatura Polona la Varsovia s-au calificat: Monica Balac, Bernadeta Balac, Agnesca Revai.

Dorim să mulțumim tuturor elevilor pentru participare și să îi felicităm pentru rezultatele obținute!

 

 

DSC_0074 DSC_0107 DSC_0108 S-au calificat in Polonia DSC_0124 DSC_0125 Poza de grup Premiul de excelenta

Share.