• Română
  • Polski

PRIMA ȘEDINȚĂ A CONSILIULUI DE CONDUCERE PE 2017

0

Sâmbătă, 11 martie, a avut loc ședința Consiliului de Conducere a Uniunii Polonezilor din Romania. Președintele Ghervazen Longher a deschis ședința prezentând ordinea de zi. De asemenea, Deputatul Uniunii Polonezilor din România – Victoria Longher a urat bun venit tuturor la prima ședință a Consiliului de Conducere a Uniunii Polonezilor din România din anul acesta, și de asemenea prima ședință la care participă dumneaei – în calitate de deputat.

A mulțumit încă odată pentru sprijinul pe care președinții l-au oferit în timpul campaniei electorale, pentru că datorită acestui sprijin și a încrederii oferite vom putea continua proiectele demarate în urmă cu mai mulți ani de conducerea Uniunii Polonezilor din România, parte dintre ele deja finalizate. A specificat că ne așteaptă un drum lung, ce va cuprinde proiecte, investiții, însă toate au ca finalitate creșterea nivelului de trai a oamenilor din comunitățile noastre. La final și-a oferit sprijinul, în proiectele pe care le dorim să le demarăm, sperând într-o colaborare fructuoasă pentru viitorul comunității noastre.

Președintele Uniunii Polonezilor din România a prezentat investițiile, achizițiile și activitățile realizate în anul 2016 iar pentru anul 2017 s-a venit cu lista de propuneri pentru programul de activități pe anul în curs, bugetul pentru 2017 și diverse.

În timpul discuțiilor s-a propus ca fiecare comunitate în parte să vină cu propuneri de proiecte ce vor să le desfășoare în comunitățile din care fac parte. La sfârșitul lunii martie, toți președinții filialelor vor trebui să depună în scris lista de proiecte ce doresc să le realizeze în comunitatea lor.

La ședință au participat toți președinții comunităților poloneze din țară, membrii Biroului Executiv în frunte cu președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, deputat Victoria Longher și cei doi parohi, pr. Andrei Staszkowian din Pleșa și pr. Stanislav Cucharec din Solonețu Nou.

Alina Valentina Spaine

Share.