• Română
  • Polski

„Proiect finanțat de Cancelaria Președintelui Consiliului de Miniștri în cadrul concursului Diaspora Poloneză și polonezii din străinătate 2021”

0

În cadrul Uniunii Polonezilor din România activează doua ansambluri folclorice – „Sołonczanka” și „Mała Pojana” care prezintă atât folcrorul lor local muntenesc, cât și dansuri naționale poloneze.

În anul 2021 Uniunea Polonezilor din România a depus o cerere pentru achiziționarea de costume populare pentru ansamblurile „Mała Pojana” și „Sołonczanka” care activează în cadrul Uniunii Polonezilor din România (cu sediul în Suceava) la Asociația „Wspólnota Polska”. În acest scop a primit finanțare pe baza unui acord încheiat între  Asociația „Wspólnota Polska” și Cancelaria Președintelui Consiliului de Miniștri, ca parte a domeniului de dezvoltare a structurilor organizațiilor diasporei poloneze din întreaga lume.

Contractul pentru această achiziție a fost semnat de președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher și de domnul Mariusz Grudzień, președintele Filialei din Rzeszów a Asociației „Wspólnota Polska”.

Share.