• Română
  • Polski

Sedinta Consiliului de Conducere a Uniunii Polonezilor din Romania

0

În ziua de 24 ianuarie 2015 la Casa Polonă din Solonețu Nou a avut loc ședința Consiliului de Conducere a organizației. Au participat președinții tuturor celor 14 filiale ale Uniunii Polonezilor din România, membrii Biroului Executiv și membrii comisiilor.

Ședința a fost deschisă de Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România. După urarea de bun venit adresată participanților, a prezentat ordinea de zi: darea de seamă pe anul 2014, care a cuprins: investiții, achiziții și activități; propuneri privind programul de activitate pentru anul 2015 și diverse.

Trecând apoi la darea de seamă, președintele Longher a precizat că anul acesta se vor demara lucrările de construire a Casei Polone la Moara, lucrări ce se vor efectua într-o perioadă de doi, trei ani.

Activitățile prevăzute pentru anul în curs cuprinse într-un program cadru conțin atât continuarea unor activități anuale, cât și organizarea unor acțiuni noi destinate copiilor, tinerilor și adulților. Printre acestea amintim și de organizarea unor festivități aniversare importante, ca de ex. 25 de ani de la înființarea Uniunii Polonezilor din România, 25 de ani de activitate a ansamblului „Mała Pojana” precum și împlinirea a 5 ani de cînd Școala Gimnazială din Poiana Micului poartă numele Krystynei Bochenek. Fiecare organizație locală își poate stabili propriul program, care trebuie precedat de un referat pregătit conform legislației în vigoare. Aceasta trebuie întocmit de președintele organizației respective și depus la Uniunea Polonezilor din România.

Se vor edita în continuare revistele: „Polonus”, „Mały Polonus”, calendarele anuale și broșurile care au în vederea păstrarea tradițiilor poloneze. De asemenea, se are în vedere editarea monografiei sanctuarului marian de la Cacica precum și alcătuirea unui album de prezentare cu fiecare localitate din România în care trăiesc etnici polonezi. Acest album va conține un istoric al fiecărei localități precum și fotografii din zonele respective.

După discuții, atât programul de activități, cât și bugetul pentru anul 2015 au fost votate și aprobate.

 

DSC_0006 DSC_0034 DSC_0025 DSC_0016 DSC_0009

Ilona Biseada

Share.