• Română
  • Polski

Vizita preşedintelui Bronisław Komorowski în România

0

 

Vizita presedintelui Poloniei

Preşedintele Republicii Polone Bronisław Komorowski de la preluarea funcţiei în ziua de 6 august a.c. a efectuat vizite oficiale în Belgia, Franţa, Germania, Letonia, de două ori în Ucraina, în Italia şi România unde a sosit în seara zilei de 25 octombrie a.c.

În ziua de 26 octombrie a fost întâmpinat în faţa Palatului Prezidenţial, după care a avut loc întâlnirea tête à tête a preşedinţilor Poloniei şi României precum şi convorbirile în plen ale delegaţiilor ambelor ţări. Iar după amiază, preşedintele Komorowski s-a întâlnit cu premierul României Emil Boc, cu preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Alma Anastase şi cu preşedintele Senatului Mircea Geoană. Principalele probleme abordate în timpul întâlnirilor au fost cele referitoare la NATO şi Uniunea Europeană, mai ales pregătirea pentru întâlnirea la vârf a Alianţei Nordatlantice ce se va desfăşura în luna noiembrie la Lisabona, în timpul căreia va fi aprobată noua strategie a alianţei.
De asemenea, a fost semnat de către viceminiştrii afacerilor externe „Planul de acţiuni” la declaraţia de parteneriat strategic între Polonia şi România. Seara, preşedintele Bronisław Komorowski cu soţia Anna s-au întâlnit la Ambasada R.P. din Bucureşti cu reprezentanţii comunităţii poloneze. La întâlnire a luat parte preşedintele Uniunii Polonezilor din România – deputatul Ghervazen Longher. Întâlnirea s-a desfăşurat într-o caldă şi cordială atmosferă.

 

Share.