• Română
  • Polski

Zilele Culturii Polone 16-18 septembrie 2010

0

Pentru a douăsprezecea oară, Uniunea Polonezilor din România organizează la Suceava Zilele Culturii Polone cu deviza „Mai aproape unii de alţii” în cadrul cărora va avea loc simpozionul ştiinţific internaţional dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române precum şi imaginii actuale a acestor relaţii. De mai mulţi ani, la simpozion participă istorici, filologi, istorici de artă, sociologi, etnografi care se ocupă de această tematică precum şi oameni interesaţi de ideea apropierii polono-române.

Simpozionul este o excepţională ocazie de întâlnire a cercurilor ştiinţifice pe care le leagă interese şi pasiuni comune. Dar este şi un prilej de a cunoaşte comunitatea poloneză din România ce trăieşte în pitoreasca Bucovină al cărei caracter multietnic, în mod firesc, este favorabil ideii apropierii şi deschiderii către alţii. Polonezii care trăiesc în România, dar care îşi păstrează spiritul polonez, ca organizatori ai Zilelor Culturii Polone vor să mijlocească cunoaşterea de astăzi şi înţelegerea polonezilor şi românilor legaţi printr-o istorie şi cultură comune.

 

Simpozionul de anul acesta intitulat „Polonia şi România – legături istorice şi culturale – trecut şi prezent”, se va desfăşura în zilele de 16-17.09 în trei secţiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii şi În lumea problematicii minorităţilor naţionale.

Zilele Culturii Polone se vor desfăşura după următorul program:

  • joi, 16.09, orele 10.00 – deschiderea Zilelor Culturii Polone, în sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii;
  • vineri, 17.09, orele 9.00 continuarea lucrărilor simpozionului, lansare de cărţi;
  • sâmbătă, 18.09, orele 11.00 – Sfânta Liturghie în biserica parohială din Soloneţu Nou, Sărbătoarea Roadelor urmata de sărbătoare câmpenească.

 

Share.