• Română
  • Polski

ZIUA COPILULUI

0

În ziua de 1 iunie a.c., Uniunea Polonezilor din România a sărbătorit la Solonețu Nou, Ziua Internațională a Copilului.

A fost o zi specială pentru copiii noștri, dar și pentru copiii din întreaga lume. Ziua Internațională a Copilului este un prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia și iubi copiii și de a promova bunăstarea copiilor din întreaga lume.

La eveniment au participat elevii Școlii Ginmaziale „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, elevii Școlii Gimnaziale „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, precum şi elevii Şcolii Gimnaziale din Baineţ.

În cadrul manifestării copiii au prezentat un program artistic cu cântece și dansuri tradiționale poloneze cât și moderne, iar organizatorii au pregătit pentru aceștia diferite jocuri interactive, oaspeți de onoare fiind: Cenușăreasa, Albă ca Zăpada și un clovn care au animat întreaga atmosferă. 

Una din prioritățile Uniunii Polonezilor din România este atenția deosebită pe care o acordă copiilor și tinerilor din întreaga comunitate. De aceea, prin acțiunile pe care le întreprinde, uniunea urmărește să transmită generațiilor următoare importanța lor în viitorul menținerii limbii, culturii, tradițiilor și obiceiurilor moștenite.

La eveniment au participat deputatul Uniunii Polonezilor din România, Victoria Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, cadrele didactice, precum şi părinţii și bunicii copiilor participanți.

Alina Valentina Spaine

Fot. I. M. Budaș

Share.