• Română
  • Polski

Tabăra din Łagów

0

Tabăra din Łagów

În perioada 18-31 iulie 2009, copiii din România, Belarus, Moldova şi Ucraina şi-au petrecut vacanţa la Lagów – Zielona Góra (Polonia).
Din România a plecat un grup de 12 copii.

Până la Przemyśl am călătorit cu autocarul, iar apoi cu trenul până la Zielona Góra. Drumul a fost lung, dar a meritat osteneala, pentru că am străbătut Polonia de la est la vest. Organizatorii ne-au făcut o primire călduroasă.

 

Timp de două săptămâni, copiii au avut ocazia să vadă multe locuri interesante. În primele zile am vizitat oraşul Slubic de la graniţa cu Germania şi oraşul german Frankfurt pe Oder. În Zielona Góra am vizitat sera de palmieri şi ne-am întâlnit cu organizatorii şi sponsorii taberei. La Ochla am vizitat Casa Bucovineană cu obiecte ce Tabăra din Łagówamintesc de Bucovina natală. În altă zi am vizitat o mă-năstire care datează din sec. XVIII. Timp de două zile am fost în Carpaţii polonezi, de la înălţimea cărora am admirat frumuseţea peisajului montan. Tot atunci am avut ocazia să vedem un buncăr construit de nemţi în timpul ultimului război. Deosebit de interesantă s-a dovedit a fi excursia la Berlin, unde, după vizita la grădina zoologică am văzut Poarta Brandenburg, Reichstag-ul şi Primăria.
Aproape zilnic, copiii se scăldau în unul din lacurile din Lagów, care face faima acestor locuri.
În numele copiilor din România şi al meu personal, doresc să mulţumesc din inimorganizatorilor pentru frumoasa vacanţă pe care ne-au oferit-o.

Iuliana Balac

Share.